Geen spraakinstructies

RouteYou biedt ook Turn by Turn instructies aan. Dit zowel visueel als auditief

Indien je geen spraakinstructies hoort kan dit verschillende oorzaken hebben. We raden je aan eerst volgende dingen na te kijken:

1. Staan spraakinstructies aan in jouw navigatie-instellingen
  2. Staat het volume van jouw toestel luid genoeg?

De instellingen voor spraakinstructies zijn toestelgebonden. Krijg je nog steeds geen instructies volg dan onderstaande tips.

OPGELET
De stappenplannen werden getest op de meest gangbare versies van Android. Er kunnen verschillen voorkomen naargelang het toestel dat je gebruikt. Kijk goed na welke tips voor jouw toestel van toepassing kunnen zijn.

Samsung-gebruikersraden we aan om raden we aan om over te schakelen op de spraakservices van Google

Bij veel Samsung toestellen zijn er twee manieren om spraakinstructies te laten uitspreken. Je hebt enerzijds de Samsung engine en anderzijds de Google engine. Uit ondervinding hebben we gemerkt dat de Samsung engine vaak niet het gewenste resultaat geeft. Je kan dus best deze veranderen naar de Google variant. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dat doet.

TIP
Als je Spraakservices van Google nergens ziet staan, dan dien je die eerst te installeren vanuit Google Play (Speech Services by Google).

TIP
Op deze test pagina kan je te allen tijde nakijken of de spraakinstructies in op jouw toestel wel of niet werken.

Android-gebruikers hebben de mogelijkheid om na de activatie van de Google spraakservices extra talen of stemmen te installeren.

Soms zijn het aantal beschikbaar talen voor de spraakservices van Google beperkt. Je kan aanvullende talen en stemmen installeren via de 'Tekst naar spraak'-instellingen.

Hoe ga je hiervoor te werk?

1. Tik op instellingen
  2. Kies "Algemeen beheer"
  3. Kies "tekst naar spraak"
  4. Tik op het tandwieltje
  5. Tik op "Spraakgegevens installeren" en kies de taal die je wil installeren.
      Op dit punt kan het zijn dat je een aanvullend 'language pack' moet installeren vooraleer je naar de volgende stap kan gaan.
      Je krijgt daarna een scherm met de verschillende stemmen die je kan selecteren voor een land-taal combinatie.
  6. Kies de stem die je wenst. Deze zal nu gebruikt worden.